MATEENPILKINTÄREISSU ULJUAN TEKOJÄRVELLE

Ohjattu mateenpilkintäreissu Uljuan tekojärvelle

Eiköhän hörpitä lättykahvit Uljuan Kahvilassa ja lähdetä kohti parhaita mateenpilkintäpaikkoja. Järjestämme ryhmällesi kalastusvälineet ja opastamme niiden käytön. Jäälle pystytetyn kamiinalämmitteisen teltan suojissa voi sekä pilkkiä, lämmitellä että nauttia paistetusta makkarasta ja nokipannukahveista. Tarpeen mukaan järjestämme myös kuljetuksen. Tässä on mukavan erilainen ja varmasti ikimuistoinen kalareissu työ-, harrastus-, tai kaveriporukalle!

Paketin hinta on 69 € / hlö.

(Ryhmän minimikoko on 8 henkilöä ja pilkkimisaika noin 4h)

Lisäpalveluna järjestämme kuljetuksen Uljualle myös muualta Suomesta.

Tilaukset Uljuan Kahvilasta numerosta 044 524 7163 tai meidän yhteystiedoillamme.


Ota yhteyttä

Mitä on mateen pilkintä?


Tuskin millään muulla tavalla pääsee talviaikaan käsiksi niin isoihin vonkaleisiin kuin mateita pilkkimällä. Uljuan tekojärvi on tunnettu suurmateistaan, joita siitä nousee toistuvasti. Onpa järvestä saatu peräti Suomen suurin made, jolla oli painoa kunnioitettavat 8,04 kg. Viimeiseksi suurmateeksi tämä ei kuitenkaan jäänyt, mistä todisteena saatiin esimerkiksi vuonna 2017 madekoukuilla 6,8 kiloinen yksilö.

Made on ilta- ja yöaktiivinen kala, jonka pilkkikausi alkaa tammikuun puolen välin tienoilla. Made elää pohjan tuntumassa ja syö enimmäkseen loukkaantuneita ja kuolleita pikkukaloja. Madetta pilkitäänkin syöttipilkkiä pohjassa heiluttamalla. Made on voimakas kala ja sen tärppi on räväkkä. Syömästään ravinnosta ja rumasta ulkomuodostaan huolimatta se on erittäin herkullinen ruokakala.


Tervetuloa Uljualle!