Mateenpilkintäretki Uljuan tekojärvelle 26.1.2019

Viime talvena hienoa palautetta saanut mateenpilkintäretki järjestetään jälleen 26.1.2019

Retken yhteydessä on nyt myös ainutlaatuinen mahdollisuus seurata ammattikalastajan maderysän kokeminen.

Retki järjestetään yhteistyössä Uljuan Kahvilan kanssa.


Palautetta viime talvelta:
”Hienosti järjestetty madepilkkireissu. Hyvät neuvot ja ohjeet tähän madepyyntiin. Itsellä tarvitsi vain pukeutua lämpimästi ja heillä oli kaikki vermeet reissulaisille! Suosittelen kyllä Finnactionin porukan järjestämiä tapahtumia!”
-Mervi Loukusa

Mateita tammikuulta 2018

Saalista edellisen vuoden retkeltä


Uljuan tekojärvi on tunnettu suurista mateistaan ja siitä onkin saatu mm. Suomen suurin made.

Tapaamme Uljualla ja siirrymme kootusti parhaille pilkkipaikoille, jossa sinua odottaa kamiinalämmitteinen teltta tai kaksi. Rannasta on parhaille paikoille muutaman sadan metrin kävely, mutta toiveiden mukaan järjestämme myös moottorikelkkakuljetuksen.

Järjestämme kaikki pilkinnässä tarvittavat välineet ja opastamme niiden käytön. Mukaan tarvitset vain lämmintä vaatetta ja reipasta mieltä! Hintaan sisältyvät myös makkarat ja nokipannukahvit.

Tarkemmat tiedot retken kulusta saat ilmoittautumisen jälkeen. Paikkoja on tarjolla rajallinen määrä.

Ilmoittautuminen 19.1.2019 mennessä:

Puhelimitse:
044 5247163 - Uljuan Kahvila
020 731 0110 - Finnaction
Sähköpostitse:
info@finnaction.fi
Yhteydenottolomakkeella »

  • Hinta: 69 € / henkilö
  • Kesto: maks. 8 tuntia jäällä

Mitä on mateen pilkintä?
Tuskin millään muulla tavalla pääsee talviaikaan käsiksi niin isoihin vonkaleisiin kuin mateita pilkkimällä. Uljuan tekojärvi on tunnettu suurmateistaan, joita siitä nousee toistuvasti. Onpa järvestä saatu peräti Suomen suurin made, jolla oli painoa kunnioitettavat 8,04 kg. Viimeiseksi suurmateeksi tämä ei kuitenkaan jäänyt, mistä todisteena saatiin esimerkiksi vuonna 2017 madekoukuilla 6,8 kiloinen yksilö.

Made on ilta- ja yöaktiivinen kala, jonka pilkkikausi alkaa tammikuun puolen välin tienoilla. Made elää pohjan tuntumassa ja syö enimmäkseen loukkaantuneita ja kuolleita pikkukaloja. Madetta pilkitäänkin syöttipilkkiä pohjassa heiluttamalla. Made on voimakas kala ja sen tärppi on räväkkä. Syömästään ravinnosta ja rumasta ulkomuodostaan huolimatta se on erittäin herkullinen ruokakala.

Tervetuloa Uljualle!


Made jäällä 1
Kaikki valmiina
Made jäällä 2